Astăzi îți spunem o poveste cu ceai alb

Scris de in categoria Ceai alb la data de 21/01/2014 . 0 Comentarii.

Ceaiul alb este considerat de cunoscători ca fiind apoteoza ceaiului. Este unul dintre cele mai subtile ceaiuri deoarece, pentru prepararea sa, se folosesc doar cele mai fine frunze ale plantei ce vor fi, mai apoi, procesate într-o mică măsură. 

La început, ceaiul alb era considerat o delicatesă și era consumat doar de către adevărații iubitori de ceaiuri însă, pe măsură ce s-au făcut studii asupra acestui tip de ceai, s-a ajuns la concluzia că este mult mai bogat în antioxidanți și are efecte mult mai benefice asupra sistemului imunitar decât ceaiul verde. În acest moment, consumul său a început să se răspândească.

Dar știi care este povestea ceaiului alb?

Ceaiurile albe din zilele noastre datează încă de la dinastia Qing, care a domnit în secolul al XVIII-lea, un secol în care ceaiurile albe erau culese din arborii de ceai obişnuiţi. Ceaiurile albe se deosebeau de cele verzi prin faptul că procesarea lor cu conţinea aburirea sau prăjirea în tigaie. Ceaiurile erau lăsate pur şi simplu să se usuce. Frunzele rezultate erau subţiri, mici şi nu aveau atât de mulţi peri argintii. 

Abia în 1885, varietăţile specifice ale arborilor de ceai au început să fie selectate pentru producţia ceaiurilor albe. Mugurii mari cu o culoare de un alb argintiu au fost descoperiţi în 1891. Este nevoie de mai mult de 4500 de muguri selectaţi manual pentru a obţine 453 de grame din acest ceai rar.

Ceai alb la Tea Spot

În magazinul nostru de ceaiuri avem mai multe sortimente de ceai alb. Astăzi îți recomandăm să încerci două sortimente îndrăgite de clienții noștri: White Blueberry, un ceai alb cu aromă de coacăze proaspete, și Silver Needle, unul dintre cele mai respectate ceaiuri din China.

Sursa foto: Pinterest

Ceaiuri din magazin

Comentarii

Lasa un comentariu

Raspunde

* Nume:
* E-mail: (Not Published)
   Site web: (Site url with http://)
* Comentariu: