Ce este peppermint și de ce este bun pentru noi

Scris de in categoria Ceaiuri herbal la data de 29/01/2014 . 0 Comentarii.

În cazul în care ați răsfoit paginile magazinului nostru online, este posibil să fi dat peste ceaiul Peppermint. Este un ceai cu o aromă deosebită, răcoroasă și surprinzătoare. 

Peppermint sau menta piperată este cea mai des întâlnită specie de mentă. Pentru că acest subiect ne-a stârnit și nouă curiozitatea, am făcut un mic research și, cu această ocazie, am aflat că speciile de mentă sunt nenumărate (sute de varietăți), însă cele mai întâlnite fiind menta de apă, menta dulce și menta piperată (peppermint sau izma bună).

Peppermint este, de fapt, un hibrid între primele două tipuri de mentă (dulce și de apă). V-am zăpăcit? :)

Beneficiile peppermint-ului

Puterea terapeutică a mentei este dată de uleiurile aromatice care se extrag din frunze. Acestea sunt ușor asimilate în organism, acesta fiind motivul pentru care medicii le recomandă pentru o varietate de afecțiuni.

Dintre aceste afecțiuni, cele care se folosesc cel mai des de puterile terapeutice ale mentei sunt tulburările digestive sau durerile de cap. De asemenea, unii medici susțin că menta ar fi bună și pentru tratarea intestinelor iritabile și chiar a tusei.

Pentru că ceaiul de mentă are o aromă puternică, este foarte eficient în tratarea problemelor respiratorii ce apar în timpul unei răceli sau chiar în cazurile de astm. Menta tratează tusea și ajută la deblocarea căilor respiratorii.

Știm că aceasta este perioada în care răcelile încep să se instaleze, mai ușoare sau mai problematice, deci un ceai de mentă nu poate fi decât binevenit. Te invităm să-l comanzi din magazinul nostru și să te bucuri de beneficiile sale!

 

Ceaiuri din magazin

Comentarii

Lasa un comentariu

Raspunde

* Nume:
* E-mail: (Not Published)
   Site web: (Site url with http://)
* Comentariu: