Din ce material este confecționat ceainicul tău?

Scris de in categoria Accesorii pentru ceai la data de 13/01/2014 . 0 Comentarii.

Sticlă, porțelan, ceramică – sunt doar câteva dintre materialele din care poate fi confecționat un ceainic. Cu o varietate atât de mare, este destul de dificil să îl alegem pe cel corect, mai ales dacă nu știm care sunt proprietățile fiecărui material în parte și ce influență poate avea acesta asupra ceaiului preparat. Mai mult de atât, există materiale bune pentru anumite tipuri de ceaiuri deci, înainte să alegem un ceainic, trebuie să ne informăm puțin.

Dar, înainte de toate, să vedem care sunt cele mai frecvente materiale din care sunt fabricate ceainicele.

Ceainice de metal – inclusiv oțel, inox, cositor sau placate cu argint.
Ceainice de lut – inclusiv porțelan, ceramică sau gresie.
Ceainice de sticlă.

În funcție de tipul de ceai pe care dorim să-l consumăm, vom alege și materialul din care este fabricat ceainicul.

Ceainicele de lut și ceaiul negru

Ceainicul fabricat din lut, cu precădere cel din porțelan, este recomandat, în special, pentru prepararea ceaiului negru. Lutul nu este un bun conducător al căldurii, însă este materialul care păstrează căldura cel mai bine.

Un ceai preparat într-un ceainic din lut va rămâne cald mai mult timp și va putea fi savurat în tihnă. Pentru că ceaiul negru este recomandat să fie consumat atunci când este cald, este ideal să-l preparăm într-un astfel de ceainic.

Dezavantajul acestui material este că reține anumite mirosuri. De aceea, este indicat să preparăm un singur sortiment de ceai în același ceainic, pentru a nu altera gustul. 

Ceainicele din metal și ceaiul negru

Ceainicele de metal, în special cele argintate, sunt unele dintre cele mai căutate ceainice, mai ales în rândul iubitorilor de ceaiuri. La fel ca și lutul, metalul are proprietatea de a reține căldura și de a menține o temperatură ridicată a ceaiului pe o perioadă mai lungă de timp.

Și ceainicele din metal sunt recomandate pentru prepararea ceaiului negru deoarece acesta, împreună cu câteva sortimente de ceai verde, are nevoie de o temperatură mai ridicată pentru a fi preparat corect.

Ceainicele de sticlă și ceaiurile herbal

Ceainicele de sticlă sunt recomandate pentru prepararea ceaiurilor herbal, dar și a ceaiurilor care înfloresc în contact cu apa caldă. Pentru că sunt transparente, ceainicele din sticlă oferă un spectacol vizual foarte atractiv.

În magazinul nostru online, găsești un ceainic de sticlă elegant și cochet, special pentru persoanele iubitoare de ceai – Petit Teapot

Ceaiuri din magazin

Comentarii

Lasa un comentariu

Raspunde

* Nume:
* E-mail: (Not Published)
   Site web: (Site url with http://)
* Comentariu: