Gustă un ceai aromat din munții Wuyi

Scris de in categoria Ceaiuri oolong la data de 16/01/2014 . 0 Comentarii.

Munţii Wuyi sunt situaţi în nord-vestul provinciei chineze Fujian. Aceştia sunt formaţi din mai multe vârfuri în zig-zag şi sunt aproape mereu acoperiţi de nori şi ceaţă. 

De ce vă dăm toate aceste informații? Pentru că aici, între stânci, se cultivă cel mai faimos ceai al Chinei. Ceaiul Wuyi este apreciat mai ales pentru „yan yun”, adică gustul său considerat „stâncos” și numai adevăratele ceaiuri Wuyi – cele care cresc pe aceste stânci, nu ceaiurile de pe dealurile învecinate – au aromă minerală.

Pe fondul acestei arome, îmbinată cu cea de legume prăjite, se poate simți și o notă discretă de fructe coapte. Ceaiul are o aromă ușoară de miere și flori, de nuci și susan, de rădăcini de brusture îndulcit și de orz. Sățios și consistent, perfect pentru infuzii multiple, ceea ce îți oferă ocazia să îi savurezi aroma la diferite intensități.
 
Ceaiul Wuyi are și beneficii asupra sănătății. Dintre acestea, menționăm întărirea imunității, energizarea fizică, reducerea în greutate, prevenirea îmbătrânirii pielii.

Te invităm să încerci ceaiul Wuyi Ensemble de la Tea Spot și să te convingi singur de gustul său minunat, dar și de celelalte beneficii.

Ceaiuri din magazin

Comentarii

Lasa un comentariu

Raspunde

* Nume:
* E-mail: (Not Published)
   Site web: (Site url with http://)
* Comentariu: